Město
Znojmo

 Více novinek

Nezobrazuje se Vám E-mail správně? Zobrazit v prohlížeči.

Den Země ve Znojmě již poosmé

Přijďte s námi oslavit den věnovaný Zemi a životnímu prostředí v pátek 21. dubna 2023 do Beach Clubu u Louckého kláštera. Městské lesy Znojmo pod záštitou Zdravého města Znojma si připravily bohatý program pro děti i dospělé.

Pro malé i velké návštěvníky bude připravena například ukázka práce tažných koní, pletení košíků, chov a ukázky ryb, stromolezce, sokolníka, chovatele drobného zvířectva i včelaře. Dále se můžete těšit na prezentaci lesnictví a ochrany přírody a mnoho dalšího. Dopolední program od 9:00 do 13:00 hodin bude určený pro žáky místních škol a školek. V odpoledních hodinách od 15:00 do 18:00 hodin se program otevře veřejnosti.

Více informací

Máte platný řidičák?

Velký nápor očekávají letos na přepážkách správního odboru na Pražské ulici. Osmi tisícům řidičů totiž končí platnost jejich řidičských průkazů. Počet žádostí o jejich výměnu tak může být oproti předešlému roku dvojnásobný. Předejděte náporu na přepážkách správního odboru na Pražské ulici, zkontrolujte si svoji platnost a zavčas vyřešte. 

 

Významné pedagožky

Ladislava Vrbková, Milena Zachová, Eliška Plachetková a Marcela Mittnerová. Čtyři znojemské učitelky, které svoji profesi vykonávají dobře a s láskou. Výrazné pedagogické osobnosti, kterých si váží kolegové i rodiče dětí. Za svoji práci převzaly od vedení města Znojma ocenění za dlouhodobou tvůrčí pedagogickou činnost. Předávání ocenění proběhlo v rámci oslav Dne učitelů.

 

Česká pošta ruší 2 pobočky

Od 1. července 2023 bude ukončen provoz poboček České pošty na Pražské ulici a na ulici Dukelských bojovníků. Tento záměr oznámila Česká pošta ve své tiskové zprávě na konci března. Radnice je připravená jednat o udržení poboček v provozu, eventuálně chce hledat alternativní řešení, která zajistí co nejvyšší dostupnost poštovních služeb obyvatelům Znojma.

 

Sbírka potravin ve Znojmě

V sobotu 22. 4. 2023 od 8 do 18 hod. pořádá Oblastní charita Znojmo ve spolupráci s Českou federací potravinových bank a Potravinovou bankou pro Brno a Jihomoravský kraj, z. s. Sbírku potravin. Ve Znojmě se sbírka uskuteční v hypermarketech Albert na Vídeňské ulici a na ulici Brněnská a také v prodejně Penny na Přímětické ulici.

 

Přílohy ke stažení

 
 
 
 

  Stáhnout aplikaci

  Nastavení vašeho účtu