Město
Znojmo

 Více novinek

Nezobrazuje se Vám E-mail správně? Zobrazit v prohlížeči.

Znojmo vzpomnělo na bojovníky i oběti druhé světové války

Město Znojmo si v pondělí 8. května připomnělo 78. výročí konce 2. světové války. Vedení města uctilo památku nejprve u dvou památníků na městském hřbitově. Poté položilo květiny a věnec také na Mariánském náměstí a v Příměticích. Skautské oběti, především pak 8 členů znojemského Junáku, si zástupci města připomněli ještě na Novém Hrádku v NP Podyjí.

Starostka města Ivana Solařová ve svém proslovu na městském hřbitově nejprve vzpomněla poslední hodiny války ve městě. „Je krátce po deváté hodině. V tuto dobu před 78 lety už byla správa nad naším městem předána zpět do českých rukou, konkrétně zástupci znojemského národního výboru, doktoru Velebovi. O několik hodin později se z jihu přiblížily jednotky osvoboditelské armády. První vojáci 2. ukrajinského frontu Rudé armády vstoupili do našeho města kolem čtvrté hodiny odpolední.“

Více

Týden pro rodinu

Týden plný událostí, barev a příležitostí k setkávání a společně strávenému času s rodinou. To je Týden pro rodinu, který ve Znojmě proběhne ve dnech 13. 5. – 21. 5. 2023. Týden konaný v rámci Rodinné a seniorské politiky města Znojma začne 14. 5. 2023 tradiční akcí „Baví se celá rodina“. Celý program naleznete v příloze emailu.

 

Den otevřených lesů

Městské lesy Znojmo se podruhé připojí k celorepublikové akci Den otevřených lesů. Program přiblíží každodenní práci lesníků a jejich snahu udržovat, zvelebovat a chránit lesy. Sraz je v sobotu 13. května od 9.00 hodin na hájence v Zálesí (č.p. 18). Komentovaná procházka začne cca v 10.00 hodin.

 

Výběrová řízení

Městský úřad Znojmo vypsalo v těchto dnech tři výběrová řízení na nové pracovníky. Hledá se právník/právnička oddělení právního a sekretariátu, vedoucí oddělení strategického rozvoje a dotací a tajemník/tajemnice Městského úřadu Znojmo.

 

Ztráty a nálezy - duben

Od 1. do 30. 4. 2023 bylo evidováno na Městském úřadu Znojmo 9 nových nalezených předmětů. Jejich seznam najdete v příloze e-mailu. 

Agendu ztrát a nálezů spravuje paní Libuše Dufková, Obroková1/12 (tel. č.: 515 216 272).

 

Přílohy ke stažení

 
 
 
 

  Stáhnout aplikaci

  Nastavení vašeho účtu