Město
Znojmo

 Více novinek

Nezobrazuje se Vám E-mail správně? Zobrazit v prohlížeči.

Poslední rozloučení se starými lázněmi ve Znojmě

Znojemský krytý bazén v lázních na náměstí Svobody má před sebou poslední týdny provozu. Pro veřejnost se uzavírá ve středu 31. května, v červnu pak bude sloužit školám a plaveckým oddílům.

Poslední možnost zaplavat si bude o prvním červnovém víkendu. Bazén bude mimořádně otevřen v sobotu i v neděli 3. a 4. června od 10.00 do 17.00 hodin.

Ve vestibulu lázní bude navíc od 1. června probíhat výstava historických a současných fotografií bazénu a přilehlého koupaliště, k vidění budou i kopie původní výkresové dokumentace z počátku šedesátých let. Vestibul lázní bude přístupný každý den od 10.00 do 17.00 hodin. 

V průběhu měsíce června se pak chystají speciální prohlídky zaměřené na historii a architekturu budovy lázní, v závěru června pak proběhnou i komentované prohlídky vnitřních prostor lázní a technologického zázemí. 

Více

Známe vítěze!

Velikonoční soutěž o nejlépe vyzdobené okno či předzahrádku už má své vítěze. Nejhezčí velikonoční výzdobu měla letos Jitka Dománková z Mramotic. Nejhezčí výlohu získal salón Péče pro Vás na Kramářské ulici. Vítězné břízky pak patří dětem ze školní družiny ZŠ Prokopa Diviše, z MŠ Holandská a Dětského domova Hakenova. Děkujeme, že děláte uličky města krásnější.

 

Znojmo je přátelské rodině

Znojmo oficiálně převzalo certifikát auditu familyfriendlycommunity (obec přátelská rodině). Do projektu se zapojilo v září roku 2021, aktuální stav pro-rodinného klimatu se pak vyhodnocoval po celý rok 2022. Zapojeni byli zástupci města, občané různých věkových kategorií, odborníci i představitelé neziskového sektoru. Ti navrhli, jaké aktivity nebo opatření by se v obci měla realizovat.

 

Farmářský den v muzeu

Letošní (pátý) Farmářský den v muzeu proběhne v neděli 4. června 2023 od 10,00 do 16,00 hodin v areálu minoritského kláštera. Součástí bude bohatý doprovodný program – Neoveská cimbálová muzika, aktivity pro děti a také farmářský trh s produkty regionálních pěstitelů a výrobců. Vstupné dobrovolné.

 

Výběrové řízení

Městský úřad Znojmo vypsal výběrové řízení na nového referenta/referentku na odbor územního plánování, pořizovatel/ka územně analytických podkladů. Lhůta pro podání přihlášek je do 15. 6. 2023 do 12.00 hodin. Všechny podrobné informace naleznete kliknutím níže nebo na webu města.

 
 
 
 
 

  Stáhnout aplikaci

  Nastavení vašeho účtu