Město
Znojmo

 Více novinek

Nezobrazuje se Vám E-mail správně? Zobrazit v prohlížeči.

Brány památek dokořán 2024

Znojmo letos v rámci akce Brány památek dokořán nabídne zdarma prohlídku připravovaného lapidária v Centru Louka. Jihomoravské muzeum ve Znojmě přidá tvůrčí dílny pro rodiny s dětmi a komentovanou prohlídku výstavy v Domě umění. To vše v sobotu 27. a v pondělí 29. dubna.

Komentované prohlídky lapidária budou probíhat v sobotu 27. dubna a v pondělí 29. dubna vždy v 9, 11, 13 a 15 hodin. V sobotu bude návštěvníky provázet autor expozice architekt Vratislav Zíka, v pondělí městská architektka Iveta Ludvíková.

Jihomoravské muzeum ve Znojmě uspořádá v sobotu 27. dubna lektorovanou tvůrčí dílnu pro rodiny s dětmi s názvem Jak neztratit hlavu. Akce začíná v 10.00 hodin v minoritském klášteře. Nutná rerezvace na emailu frecerova@muzeumznojmo.cz nebo telefonu 776 799 559. 

V Domě umění na Masarykově náměstí proběhne v sobotu 27. dubna od 14.00 hodin komentovaná prohlídka výstavy Miroslavy Krausové a Pavla Kašpárka Dialogy.

Na všechny akce vstup zdarma.

Volby do Evropského parlamentu

Správní odbor Městského úřad Znojmo bude mít mimořádně otevřeno v neděli 28. dubna od 8:00 do 16:00 hodin. V tento den bude ale možné provést pouze úkony spojené s agendou voleb do Evropského parlamentu, a to zápis voličů občanů jiných členských států do seznamu voličů města Znojma.

 

Pojďte na procházku

Objevte krásy znojemských lesů a vydejte se s Lesy Znojmo na procházku s názvem: „Za ptactvem Gránic“. Ornitologická procházka se koná v neděli 28. dubna od 9:00 hodin. Průvodcem této exkurze bude zkušený lesník, který miluje les a je zapáleným milovníkem ptactva. Procházka je plánovaná zhruba na dvě hodinky a vstupné činí 50 Kč na osobu.

 

Ukliďme Louku

Příměstská komise Znojmo-Louka pořádá akci Ukliďme Česko, ukliďmě Louku. Přiložte ruku k dílu v sobotu 27. dubna od 10:00 hodin u Sedlešovického mostu. Více informací najdete v příloze emailu nebo na tel. čísle 776 772 251.

 

Pratuři v NP Podyjí

V Národním parku Podyjí se nově pasou pratuři, jména pro ně vybraly děti z mašovické školy - hnědý dostal jméno Miki a ten černý se jmenuje Niko. Nové obyvatele najdete v pastevní rezervaci u Mašovic.

 

Přílohy ke stažení

 
 
 
 

  Stáhnout aplikaci

  Nastavení vašeho účtu