Město
Znojmo

 Více novinek

Nezobrazuje se Vám E-mail správně? Zobrazit v prohlížeči.

Chutě dalekých krajů ve Znojmě

Slovenské klobásy, italské sýry a rakouské víno a vedle toho loutkaři z Chrudimi nebo folklórní soubor z Bratislavy. Na Horním náměstí si v pátek 10. a v sobotu 11. května dají dostaveníčko partnerská města Znojma. S sebou přivezou svoji kulturu i typické gastronomické speciality.
 
Dny partnerských měst jsou nedílnou součástí znojemských májových slavností. Do Znojma se sjedou spřátelená města Trento Povo, Trento Villazzano a Pontassieve z Itálie, polská Strzegom, slovenské Nové Zámky a Bratislava – Ružinov, rakouský Retz a místní Chrudim. Ve svých stáncích nabídnou pro ně typická jídla a nápoje a na pódiu se vystřídají kulturní soubory z jednotlivých měst doplněné o vystoupení znojemských uskupení. 

Program

Parkováni během oprav

Bydlící na ulici Kollárova a Dolní Česká s parkovací kartou mohou v době oprav kruhového objezdu bezplatně parkovat na parkovišti na náměstí Republiky u divadla. V souvislosti s opravou vozovky na kruhovém objezdu na Mariánském náměstí bylo dočasně změněno jednosměrné vedení dopravy na ulici Kollárova a Dolní Česká.

 

Pohraniční pevnost otevírá

Navštivte pevnost z roku 1938, která po reaktivaci sloužila armádě až do roku 1999. Zúčastněte se prvního otevření pro veřejnost v roce 2024 a podívejte se, co nového do expozice pěchotního srubu pro vás osádka pevnosti připravila. Otevřeno bude i další víkendy. Více najdete na plakátu v příloze emailu.

 

Forenzní značení kol

Městská policie opět nabízí cyklistům zabezpečit si svá kola prostřednictvím forenzního značení, a to 8. května a 9. června. Forenzní značení a nutná administrativa trvá 20 minut, proto je třeba si konkrétní termín značení dopředu rezervovat na telefonním čísle: 515 225 555 či osobně na služebně MP Znojmo.

 

Ztráty a nálezy - duben

Od 1. do 30. 4. 2024 bylo evidováno na Městském úřadu Znojmo 14 nových nalezených předmětů. Jejich seznam najdete v příloze e-mailu. 

Agendu ztrát a nálezů spravuje paní Libuše Dufková, Obroková1/12 (tel. č.: 515 216 272).

 

Přílohy ke stažení

 
 
 
 

  Stáhnout aplikaci

  Nastavení vašeho účtu