Město
Znojmo

 Více novinek

Nezobrazuje se Vám E-mail správně? Zobrazit v prohlížeči.

Nová rekreační lokalita na Hradišti dostala zelenou

14. května proběhlo veřejné projednání k revitalizaci prostranství u hřbitova na Hradišti. Během diskuse zazněly od účastníků také podnětné připomínky, které budou do návrhů ještě zapracovány a představeny na dalším veřejném projednání.

V lokalitě tak vznikne klidová zelená zóna s dětským hřištěm a na přání občanů také s několika fitness prvky pro dospělé. Dětské hřiště nabídne pískoviště, průlezky nebo skluzavku. Většina ploch bude zatravněna a bude přístupná jako plocha pro pobyt a relaxaci. Přibudou lavičky, piknikové stoly, propojovací cesty pro pěší a parkovací plochy u garáží a podél komunikace.

Hlavními použitými prvky bude dřevo, kámen a kov. V okrajových částech doplní plochu luční suchomilný porost.

Více informací

Odborné sociální poradenství

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Znojmo na Pontassievské ulici, který je známý jako Domeček. COSP navíc rozšířilo poskytované služby. Samotný Domeček opět postupně nachází využití, brzy bude veřejnosti přístupný i jeho společenský sál.

 

Na kus řeči se starostkou

Pravidelná setkání se starostkou a členy vedení města Znojma pokračují i nadále. Do letních práznich se setkáme ještě 2x. Již tuto středu 22. května se od 16:00 hodin vidíme na Přímětické ulici naproti Bristolu. Další možnost vznést své podněty budeme mít 5. června od 15:00 před Duklou na ulici Dukelských bojovníků. Těšíme se na setkáni s vámi!

 

Kam vyrazit?

Máme pro vás pozvánky na několik skvělých akcí, které do konce týdne konají. Ve čtvrtek 23. května od 10 hodin se můžete přijít podívat na simulovanou dopravní nehodu, při níž proběhne ukázka zásahu integrovaných záchranných složek, která se koná v rámci DNE BEZ ÚRAZU. V sobotu 25. května se koná tradiční rodinný festival plný zábavy, aktivit a vystoupení - DIAMANTBRANÍ. A v sobotu také slaví SDH Mramotice 120 let svého založení. Podrobné info najdete na plakátkách v příloze e-mailu.

 

Aktuální výběrová řízení

Město Znojmo nově nabízí dvě pracovní pozice:

Energetický manažer/ka města Znojma

Uklízeč/uklízečka

Přihlásit se můžete i na další volná místa:

Referent/referentka odboru investic a technických služeb

Referent/ka odboru přestupků

 

Přílohy ke stažení

 
 
 
 

  Stáhnout aplikaci

  Nastavení vašeho účtu